...::Techno Land TR'ye Hoşgeldiniz::...

Teknoloji ve Bilişim Hayranlarının Sitesine Hoş Geldiniz.Teknolojinin Geliştiği Bu Çağda Tekno Gençliği Geliştirmek İçin Elele

Amacımız:

Teknolojinin Getirdiği Yenilikleri Sunmak ve Gençlere Eğlenceli Bir Mekan Oluşturmak

Sizden Tek İsteğimiz Bizi Yer İmlerinize Eklemeniz

Lütfen Yorum Yazmayı Unutmayın!!


http://pic1.resimupload.com/r10/resim_602081850.gif

Pardus Üçüncü Kez GSoC Klasmanında

Gönderen Utkuhan Gül 29 Mart 2010 Pazartesi

Pardus Üçüncü Kez GSoC Klasmanında

 TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus bu yıl üçüncü kez GSoC (Google Summer of Code) programına kabul edildi. Pardus’un tüm dünyadan 365 açık kaynaklı proje başvurusu arasından seçilen 150 danışman organizasyon arasında yer alarak üçüncü kez programa girmesi, dünya çapında elde edilmiş önemli bir başarı. Bugüne kadar binlerce genci, milyonlarca satır kod üretmek üzere bir araya getiren GSoC Programı, Pardus projesinde yer alacak öğrencilere eşsiz bir deneyim ve yeni fırsatlar sunacak. Pardus bir kez daha Google’ın, yazılım geliştirmeyle uğraşan öğrencileri açık kaynak dünyasına kazandırmayı amaçladığı küresel Google Summer of Code (CSoC) programında yer almayı başardı. Bu yıl altıncısı düzenlenen programa Pardus üçüncü kez katılıyor.
GSoC’a bu yıl 365 başvuru gerçekleşti ve bunların arasından 150 danışman organizasyon seçilerek programa kabul edildi.
GSoC, daha fazla açık kaynaklı kod elde edilmesi ve herkesin yararına kullanıma açılmasının yanı sıra, genç geliştiricilerin yaz boyunca kendilerini geliştirmeleri ve açık kaynağa katkı vermeye teşvik edilmeleri açısından büyük önem taşıyor. Proje başlangıcından bu yana 300'ün üzerinde açık kaynak projesiyle binlerce öğrenciyi bir araya getirdi ve bu öğrencilerle birlikte milyonlarca satır kod da açık kaynak dünyasına kazandırıldı.
GSoC Programı, Pardus projesinde fikirleri ile yer alacak genç yazılım geliştiricilerine kariyerleri açısından önemli fırsatlar ve benzersiz bir deneyim sunacak. Google, programda belirlenen projede çalışacak öğrencilere maddi olarak destek sağlıyor Geçtiğimiz yıl organizasyon, seçilen her öğrenciye 4500 dolar tutarında fon sağladı.

Proje için başvurular 29 Mart- 9 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek.  Öğrenciler organizasyona http://en.pardus/ wiki.org/SummerOfCode2010Ideas sayfasında bulunan proje listesinden bir proje belirleyerek başvurabilirler. Her projenin danışmanı öğrenciye 3 aylık sürede her türlü teknik desteği sağlayacak. Bunun için 29 Mart tarihine kadar, http://en.pardus-wiki.org/SummerOfCode2010Ideas sayfasında Pardus proje mentorları ile fikir alışverişinde bulunmak mümkün olacak.
Gelen tüm başvuruları danışmanlar tek tek oylayacak ve en çok oy alan öğrencilerden GSoC'un bu yıl ayıracağı slot sayısı kadarı seçilecek. Sonuçlar 26 Nisan'da açıklanacak.
GSoC'a Pardus projeleri ile katılmaya hak kazanan öğrenciler, 24 Mayıs'ta GSoC projeleri için resmi olarak çalışmaya başlayacaklar. Proje sonuçları 23 Ağustos tarihinde açıklanacak.
GSoC 2010 hakkında ayrıntılı bilgiye Google Summer of Code 2010 sitesinden, Pardus'un GSoC proje fikirlerine ise http://en.pardus-wiki.org/SummerOfCode2010Ideas adresinden ulaşmak mümkün.

TÜBİTAK UEKAE Hakkında
TÜBİTAK UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü), kalifiye personeli ve uluslararası alanda kabul görmüş altyapısı ile bilgi güvenliği haberleşme ve ileri elektronik alanlarında teknolojik çözümler üretmekte ve uygulamaktadır. 1972 yılında kurulan UEKAE, 35 yılı aşkın bir süredir kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla ortak Ar-Ge projeleri üzerinde çalışmaktadır. Bu geçen süre içerisinde gelişimini devam ettiren UEKAE, bünyesinde bulunan Kripto Analiz Merkezi, Ürün Geliştirme Bölümü, İLTAREN, Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı, EMI/EMC/TEMPEST Test Laboratuvarı, Akustik Test ve Analiz Laboratuvarı, Ortak Kriter Test Merkezi ve Optoelektronik Laboratuvarları ile öncelikle ulusumuz sonra tüm Dünya için araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir. (http://www.uekae.tubitak.gov.tr/ )
Pardus Hakkında
Pardus, TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilmekte olan Linux temelli, özgür yazılım lisanslı bir ulusal işletim sistemidir. Pardus, bilişim okur-yazarlığına sahip bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını tümüyle karşılayacak şekilde internet araçları, ofis seti, çokluortam oynatıcı ve düzenleyiciler, oyunlar ve diğer pek çok yazılım ile tek bir CD'de gelir; hızla yüklenip, kolayca kullanılabilir. Pardus Türkçe'yi tam ve düzgün destekler, Türkçe dışında 11 dünya dilinde kurulu ve 60'ın üzerinde dilde çalışır. Pardus, dünyaya yayılmış yüzbinlerce bireysel kullanıcı yanında pek çok kamu kuruluşu, sivil toplum örgütü, üniversite ve özel şirket tarafından da kullanılmaktadır. (http://www.pardus.org.tr/

Canan Mataraci
Media Relations Director
Media
Capitol Ogilvy PR Worldwide, Istanbul
Office: +90-212-339 83 04
Fax: +90-212-339 83 00
Cell: +90-543-733 14 64
E-mail: canan.mataraci@ogilvy.com

0 yorum

Yorum Gönder

Emeğe Saygı İçin Yorumlarını Bekliyoruz!!!

Bookmark and Share