...::Techno Land TR'ye Hoşgeldiniz::...

Teknoloji ve Bilişim Hayranlarının Sitesine Hoş Geldiniz.Teknolojinin Geliştiği Bu Çağda Tekno Gençliği Geliştirmek İçin Elele

Amacımız:

Teknolojinin Getirdiği Yenilikleri Sunmak ve Gençlere Eğlenceli Bir Mekan Oluşturmak

Sizden Tek İsteğimiz Bizi Yer İmlerinize Eklemeniz

Lütfen Yorum Yazmayı Unutmayın!!


http://pic1.resimupload.com/r10/resim_602081850.gif

Süveyş Kanalı Ne Kadar Zamanda İnşa Edilmiştir

Gönderen Utkuhan Gül 13 Ekim 2009 Salı

Süveyş Kanalı Ne Kadar Zamanda İnşa Edilmiştir?http://www.uted.org/dergi/2006/ekim/a_uyduresim_suveys.JPG

30
Ekim 1854 ve 5 Ocak 1856 târihli bu iki anlaşmanın neticesinde alınan kararlara göre, bütün milletlerin geçişine müsaade edilecek olan bir kanal yaptırılacak, ayrıca 99 seneliğine kanalı işletecek bir şirket kurulacaktı. 15 ralık 1858de “The Compagnie Universelle du Canal Maritime de Suez”, yâni “Süvyeş Kanal Şirketi” ihdas edildi.
Kanal inşaatı: Süveyş Kanalı inşaatına 25 Nisan 1859 târihinde başlandı. Kazma işinin yapılacağı bölge çöl olduğundan birçok güçlükler çıktı. Kazma işi 11 sene devam etti. Önce 6 metre derinliğinde bir servis kanalı kazıldı. Böylece Mavnalarla lüzumlu malzemenin taşınması kolaylaştı. Kahire yakınlarındaki Bulak bölgesinden başlayıp, batı-doğu itikâmetinde İsmailiyeye kadar süren ve buradan da ikiye ayrılarak, kuzey-güney istikametinde devam ederek, birisi Port Saide, diğeri Süveyşe ulaşan bu yardımcı kanaldan halk da istifâde etti. Böylece Süveyş Kanalı inşaatını ikmâl bakımından destekleyen bir tatlı su kanalı açılmakla kalınmıyor, aynı zamanda Nil ile İsmailiye arasında su yolu irtibâtı temin ediliyordu.

0 yorum

Yorum Gönder

Emeğe Saygı İçin Yorumlarını Bekliyoruz!!!

Bookmark and Share